Wie ik ben en wat ik heb gedaan

Mijn naam is Harmke Visser en ik ben geboren in 1963. Vanaf mijn prille jeugd hebben kruiden mij aangetrokken en het eerste boek wat ik kocht ging over de kruiden van de goden. Ook was ik, vast met nog veel meer meiden, bezig met het maken van rozenwater.... wat overigens ontzettend ging stinken maar het freubelen met bloemen en planten vond ik geweldig. Het idee dat de huidige, reguliere, geneeskunde haar kennis heeft opgedaan vanuit de planten intrigeerde mij zeer.


Tijdens mijn studie Andragologie, vanaf 1982, heb ik diverse workshops en cursussen voetreflex, ontspanningsmassage en Shiatzumassage gevolgd. Dit deed ik voor de balans; naast het werken ''met mijn hoofd'', ook met mijn handen bezig te zijn. Dit waren ''opwarmertjes'' voor de opleiding die ik in 1990/1991 ben gaan volgen.


In 1990 heb ik mijn diploma ontspanningsmassage gehaald bij de opleiding Leffelaar in Amsterdam. Hier heb ik ook Touch for Health bij gedaan. Na deze éénjarige opleiding heb ik me vooral bezig gehouden met mijn andere werkzaamheden, sociaal cultureel werk in diverse wijkcentra in Amsterdam en Amstelveen. Maar, vanaf 2003 ben ik weer gaan masseren. Op zolder in mijn huis had ik een massagetafel staan waar ééns per week een klant kwam. In die jaren heb ik ook Stoelmassage, Dornmassage en Kindermassage gevolgd.


In mei 2008 ben ik begonnen met een voorjaarscursus Kruiden in Leiden, bij Ria Hoogervorst. Door de 8 lessen over de voorjaarskruiden werd ik zo enthousiast dat ik me hierna heb opgegeven voor de drie-jarige opleiding Kruidengeneeskunde. Deze lessen werden door Ria gegeven maar het was van de vakopleiding van het Kruidenrijk, te Haaren (NB).
In juni 2011 heb ik deze opleiding met goed gevolg afgerond en nu mag ik mij Kruidengeneeskundige noemen.
Ondertussen is er in het huis waar ik woon een kamer geheel ingericht voor massage en adviesgesprekken voor de kruidengeneeskunde. Met spierplaten en diverse kruidenplaten aan de muur.
Via NOGG heb ik de triaing Medische Basiskennis gevolgd en met een examen afgerond.


Zo zie je maar, er valt altijd nog meer te leren en voorlopig ben ik daar ook nog niet mee klaar. Er is nog zoveel leuks te leren; denk bijvoorbeeld aan Bloesemremedies, Hot stone massages, Kruidenstempels en nog veel meer leuks.
 

Nog meer informatie nodig? Hier zijn nog enkele interessante links